Téli bőrproblémák

Télen számos bőrbetegség rosszabbodik a hideg és szeles időjárás hatására. A bőrünk ilyenkor jobban kiszárad, és még jobban felerősödnek a panaszok.

Leggyakoribb gondok lehetnek gyerekeknél és felnőtteknél egyaránt az ekcéma, a seborrhea, az akné és a pikkelysömör. Az ekcéma egy gyulladásos bőrbetegség piros viszkető foltokkal, ami sokszor gyerekeket is érint. Ilyenkor érzékeny bőrűeknek kifejlesztett „mentes” tisztálkodó szerek használatát ajánlják és a gyulladás helyi kezelésére általában szteroid tartalmú krémet. Ezek erős szerek, mellékhatásoktól is kell tartani. A seborrhea szintén egy gyulladásos bőrbetegség általában arcon és fejen, a faggyú túltermelődése okozza. Ebben hasonlít az aknéra, ott is fokozott faggyú termelődés és egy bakteriális fertőzés áll a háttérben. A pikkelysömör a bőrsejtek felgyorsult növekedése és osztódása egy autoimmun állapot miatt, aminek csak a tüneteit lehet enyhíteni.

Kevéssé ismert még, hogy a CBD olaj bőrbetegségre is hatásos lehet, különösen a fenti problémáknál. Gyulladáscsökkentő határa szélesebb körben ismert, és a bőrön krém formájában alkalmazva enyhülést hoz viszketésre, vörösségre.