Tűzoltás helyett stratégiai tervezés

A kisvállalkozások vezetőinek egyik leggyakoribb gondja az időhiány, mert a napi feladatok teljesen kitöltik a munkaidejüket, így gyakran túl kevés idő jut a stratégiai tervezésre.

Egy cégben mindig van fejleszteni való, de ha elborítják a vezetőt az operatív feladatok, akkor csak tűzoltásra, illetve a működtetésre, fenntartásra marad energia. Pedig érdemes lenne átgondolni, hogy mivel lehetne a leginkább támogatni a cég növekedését, akár automatizálni bizonyos folyamatokat, hogy a cégvezető fellélegezhessen. Ebben segíthet a projekt generálás, amikor előre meghatározott módszertan szerint számba veszik, hogy milyen fejlesztéseket lehetne a cégben megvalósítani. Miután kielemeztük a lehetséges projekt ötleteket, nekiláthatunk a leginkább időszerű, és a megvalósításra leginkább érdemes projekt kidolgozásának.

Ebben segíthet akár egy profi pályázatíró, vagy projekt menedzsment cég is, akik igény szerint akár a teljes folyamatot koordinálják, így a cégtulajdonosnak nem kell erre külön időt fordítani.