Téli depresszió? Van megoldás!

A meleg, nyári napok után mostmár egyre inkább be kell húzódnunk a lakásba a négy fal közé, és ez sok emberre van negatív hatással. A napsütés utáni őszi, téli szürkeség fokozhatja a depresszióra hajlamosak panaszait, hangulatingadozást idézhet elő, amit nem szabad tétlenül viselni, hanem érdemes tenni valamint ellene. 

Például az életmódunkkal is sokat tehetünk a jobb közérzetünkért, A jóga, a meditáció, a testmozgás olyan hormonokat szabadít fel, amelyek  hozzájárulnak a jobb közérzethez és a jobb hangulathoz. A különböző gyógyteák is segíthetnek, például az orbáncfű közismerten javítja a hangulatot és csökkenti a depresszió tüneteit. Ha pedig étrendkiegészítőkről van szó, akkor érdemes a CBD-t is megemlíteni, ugyanis a  CBD olaj depresszió esetén is hatásos lehet. Csökkenti a gyulladást, nyugtató, görcsoldó és szorongásoldó hatása van. 

Érdemes lehet többféle módon is kezelnünk a depressziót: az életmód, a táplálékkiegészítők, a gyógyteák mind-mind segíthetnek, érdemes kipróbálni, kinek melyik módszer válik be legjobban.