Idén vajon feltámad a vidéki turizmus?

Nyáron rekordközeli forgalomra készülnek a szállásadók és a vendéglátóhelyek, ugyanis a statisztikák erős szezont jeleznek előre. Ez nem is csoda, mindenki vágyik a szabadba, szeretne elutazni végre, miután az elmúlt két évben a korlátozások miatt szűkebbek voltak a lehetőségek.

A hazai turizmus egésze szép eredmény elé nézhet, beleértve a népszerű desztinációk mellett a kevésbé forgalmas célpontokat is. Tehát a vidéki turizmus is erős nyár elé néz, ami kedvez a helyi vállalkozásoknak, vendéglátósoknak, szállástulajdonosoknak. Ezzel a véleménnyel ért egyet Zsuffa Ákos turisztikai szakértő is, aki a Zsályaliget élménypark tulajdonosaként elkötelezett a vidéki turizmus fejlesztésében. Véleménye szerint a vidéki turizmusban még nagy lehetőség rejlik, hiszen az utazók keresik a kevésbé felkapott helyeket, ahol egyrészt kisebb a tömeg, másrészt szeretnének új tájakat, érdekességeket felfedezni.

A belföldi turizmus élénkülése pedig az egész gazdaságra kedvező hatással van, hiszen ez az ágazat jelentős mértékben hozzájárul a hazai GDP-hez, így a turizmus bővülése egyértelmű nemzetgazdasági érdek.