Hogyan vészelhető át könnyebben a premenstruációs időszak?

„A természet mindent megad nekünk, csak tudni kell, mit fogadunk el tőle.” Szarvas Nikolett Diána természetgyógyász fitoterapeuta hitvallása szerint a természetben minden problémánkra megoldást találhatunk.

Igaz ez a menstruációs időszakban jelentkező nehézségek kezelésére is. Érdemes tudnunk, hogy többféle gyógynövény is segít a hormonrendszer egyensúlyának helyreállításában a premenstruációs időszakban.

A luteális szakasz a hormonok kavalkádja, ez az időszak sokak számára nagyon megterhelő, hiszen testi és pszichés tünetek hada leselkedik a hölgyekre ebben az időszakban. Ezt a tünetegyüttest összefoglaló néven premenstruációs szindrómának nevezzük. Ilyenkor érdemes bevetni a barátcserjét, amely csökkenti a prolaktin szintet, ami azért hasznos ebben az időszakban, mert a megemelkedett prolaktin szint gátolja a menstruációs ciklus normál lefolyását, valamint többféle tünet mellett például ingerlékenységet is okoz. Szerencsére sokféle barátcserjemag alapú készítményt tudunk vásárolni, de legyünk kitartóak, türelmesek, hiszen a gyógynövényeknek idő kell, ameddig kifejtik hatásukat.