Városfejlesztési projekt előkészítése vissza nem térítendő támogatás felhasználásával

A 2014-2020 közötti fejlesztési időszak korábban nem tapasztalt forrásbősége nagyon kedvező feltételeket kínált a városok önkormányzatai számára, hogy városfejlesztési elképzeléseiket vissza nem térítendő támogatások felhasználásával valósítsák meg. A pályázati források elérhetőségével észrevehetően elindult hazánkban a városfejlesztési program, jelentős fejlesztések valósultak meg országszerte.

A fejlesztés elindításának elengedhetetlen előzménye a városfejlesztési projekt előkészítése. A pályázati támogatás megszerzése azonban nem önmagában való cél, vagyis nem az a fontos, hogy készüljön egy jól megírt pályázat, amellyel forráshoz lehet jutni, hanem az elnyert támogatás a komplex településfejlesztési célok megvalósításának eszköze, melynek alkalmassága és hasznossága a komplex projekt előkészítés minőségétől függ.

A támogatások eredményes felhasználása a legfontosabb cél, és ehhez szükséges a megfelelő tervezési, előkészítési munka, a megvalósíthatósági tanulmány, az akcióterületi terv, amelyek a fejlesztés elindítása előtti szükséges dokumentumok.