Segítség, nem találok elég munkaerőt!

Számos iparágban küzdenek a cégek munkaerőhiánnyal. Habár a gazdasági környezet negatív irányba változhat a jövőben, sokak szerint a megfelelő képzettségű humán erőforrás biztosítása a jövőben is kihívást jelent majd a cégek többségének. 

Erre adhat megoldást a külföldi munkaerő toborzás, amelyet már jelenleg is számos hazai munkaerő kölcsönző cég végez. A Jobtain például ázsiai, kárpátaljai és erdélyi munkavállalók toborzásában adhat segítséget, akikkel pótolható a hiányzó hazai munkaerő. Jelenleg a Fülöp-szigetekről toboroznak munkavállalókat, akik szorgalmasak, terhelhetőek és a monoton munkavégzést is jól bírják. Ezért például a gyártásban lehet őket sikeresen foglalkoztatni, ahol a monotóniatűrés és a megfelelő munkafegyelem elengedhetetlen. De szívesen dolgoznak a vendéglátásban vagy a szolgáltató szektorban is. 

A munkaerő kölcsönző cégek nagy előnye ebben a tekintetben, hogy felelősséget vállalnak az általuk közvetített munkaerőért, így kevesebb kockázattal jár a cég számára, ha rajtuk keresztül toboroznak külföldieket.