Segítség, elbocsátottak!

Mit érdemes tennie annak, akit elbocsátottak, és még nincs számára meg a következő ideális munkalehetőség? A kezdeti sokkon túlesve érdemes egy kicsit hátradőlni és magunkba mélyedni, értékelni a helyzetünket:

  1. Elbocsátásom okai: mit tehettem volna másképp, hogyan viselkedtem ami ehhez a helyzethez vezetett? Tudok ebből tanulni a jövőre nézve? 
  2. Ideális, vágyott munkakör: biztos, hogy jelenlegi munkakörömben szeretném folytatni, vagy van ami közelebb áll a szívemhez? Egy karrier tanácsadó vagy coach tud segíteni az irány megtalálásában.
  3. Foglalkoztatás helye és módja: ugyanabban a városban/országban szeretném folytatni, vagy elérkezett az idő a váltásra? Megfelelő az addigi alkalmazotti státusz, vagy praktikusabb lenne egy más, rugalmasabb foglalkoztatási mód? Ha nyitott vagyok más módokra, előfordulhat, hogy alvállalkozóként, vagy kiszervezett munkaerőként is folytathatom a vágyott tevékenységet. Egy könyvelő illetve HR szakember tud tanácsot adni, és értékelni a munkaerő kölcsönzés előnyeit, vagy éppen segíteni a vállalkozóvá válásban.