Mit tegyünk, ha fejfájás kínoz minket?

A fejfájás nagyon sokféle okra vezethető vissza. Általában semmi komoly nincs a háttérben: lehet, hogy túl kevés folyadékot ittunk, túl sokat stresszeltünk, vagy éppen sokat tartózkodtunk zárt, levegőtlen helyen. Szervezetünk pedig így próbál jelezni nekünk, hogy figyeljünk egy kicsit jobban oda magunkra.

Ha viszont túl gyakran kínoz minket fejfájás, ami már a mindennapi életünkre is rossz hatással van, akkor nem szabad annyiban hagyni, hanem kezdjük el felkutatni, mi is állhat a háttérben.

A fejfájás súlyosabb formája a migrén, amely csak hazánkban több tízezer ember életét keseríti meg, és akadályozza a mindennapi életük, munkájuk során. A migrén akár valamilyen komolyabb betegség előjele, tünete is lehet, ezért mindenképpen komolyan kell venni. Ilyenkor semmiképpen se halogassunk egy alapos orvosi kivizsgálást, ahol remélhetőleg még időben kiderülhetnek az okok. Ha szerencsénk van, akkor kiderül mi áll a háttérben, és ilyenkor életmódváltással, célzott gyógyszeres kezeléssel, esetleg táplálékkiegészítőkkel enyhíteni lehet a migrén tüneteit.