Mire lehet használni a gyógynövényeket?

A természetes megoldás nagyon sok esetben jó megoldás lehet, azonban mindig tájékozódnunk kell, hogy valóban helyettesíthetünk-e velük gyógyszereket. Sok esetben hajlamosak vagyunk a gyógynövényeket alábecsülni, pedig rengeteg helyzetben a segítségünkre lehetnek anélkül, hogy gyógyszerek után kellene nyúlnunk.

A kártyajáték a Természetgyógyász a családban-Édesanyák kézikönyvére épül. A könyvben szereplő megbetegedések és a kezelésekre szolgáló gyógynövények szerepelnek a kártyákon. Játék célja az, hogy megtanuljátok, melyek azok a gyógynövények, amelyeket a mindennapi panaszok – mint például a nátha, hasmenés, bokaficam, láz stb. – kezelésére lehet alkalmazni. 20 féle gyógynövény alkalmazását sajátíthatjátok el a társasjáték során, amelyeket a saját házipatikátokként állíthattok össze otthon.

A jó hír, hogy ebből nem csupán a gyerekek, hanem a felnőttek is tanulhatnak. 20 féle tipikus, mindennapi panaszt gyűjtöttek össze a játékhoz, amelyet gyógynövények segítségével ki lehet kezelni, segítségükkel kiderülnek a gyógynövények hatásai.