Lichter Péter, kortárs hazai író

A kortárs hazai irodalom kedvelői számára nagyon jó hír, hogy egyre népszerűbbek a kortárs alkotások, így a kínálat is egyre bőségesebb ebben a műfajban. Van tehát választék, a műfaj rajongói pedig hol izgalmas, hol váratlan és meghökkentő perceket szerezhetnek maguknak egy-egy könyv elolvasásával.

Lichter Péter kortárs magyar író, filmrendező, filmesztéta, a Prizma folyóirat szerkesztője. Az ELTE Filmelmélet–filmtörténet szakán végzett 2009-ben, jelenleg a Pécsi Tudományegyetem Filmtudományi Tanszékének oktatója. Szakmai pályafutását ismerve egyáltalán nem meglepő, hogy Kubrick akció című könyve is filmes témára épül.

A könyv ugyanis azzal kezdődik, hogy a manhattani pornómozi gépésze, Mike Hirsch titokzatos csomagot talál az ajtaja előtt, amely egy olyan szerkezetet rejt, amellyel Mike képes lesz a gondolatait közvetlenül a filmszalagra másolni. Ennek köszönhetően azután New Yorkot hamarosan nemcsak a kánikula és a Csillagok háborúja fogja lázban tartani, hanem a semmiből felbukkant különös mozifilmek is.