Kiderült, hogy sokkal fontosabb az erdőkre vigyázni, mint elsőre gondolnánk

A klímakatasztrófa felett szerencsére egyre kevésbé vagyunk hajlandóak szemet hunyni, és már egészen kicsi kortól igyekszünk megtanítani a gyerekeknek, hogy miért is fontos a környezetvédelem, a fenntarthatóság és a környezettudatos életmód.

Most azonban egy új kutatásból ismét kiderült, hogy miért fontos az erdők védelme. A globális és helyi hőmérsékletre gyakorolt hatásuk miatt a világ erdei sokkal nagyobb szerepet játszanak a klímaválság elleni védekezésben, mint korábban gondolták, ugyanis az erdők legalább fél Celsius-fokkal hűvösebben tartják a Földet egy új kutatás friss adatai szerint. Az erdőirtásnak pusztító hatása van a fajgazdagságra, az élelmiszer-biztonságra és a globális felmelegedésre. Az erdők a hőséget és a nedvességet képesek elvinni a földfelszíntől, ahol az ember él. Ez közvetlenül hűti a helyi környezetet, valamint befolyásolja a felhők kialakulását és a csapadékot.

A világ erdeinek jobb védelme, területük bővítése és jobb kezelésük az egyik legígéretesebb természetes megoldások egyike.