Hogyan tűnj ki álláskereséskor a motivációs leveleddel?

Érdekel egy rendhagyó, frappáns motivációs levél minta? Nem vagy egyedül. Nem kérdés, hogy a munkaerő piacon ma már milyen fontos, hogy sikeresen „el tudd adni magad”. Akár speciális fejlesztő tréningeken is elsajátíthatod, hogyan kell a saját érdemeidet mások számára csábítóvá tenni, vagy hogyan legyél szolid, de egyben rendkívül céltudatos. Egy állásjelentkezésnél határozottan pluszt jelent, ha csatolsz egy motivációs levelet, legtöbbször ez amúgy is elvárás.

A formai kívánalmaktól eltekintve, a tartalmi rész a legfontosabb eleme egy ilyen levélnek. Pontosabban, hogy mit és hogyan közölsz a leendő munkaadóddal. Kezdhetsz itt azzal, miért tetszett meg a pozíció és maga a cég. Majd rámutathatsz, hogy a kiírásban szereplő mely konkrét elvárásokban van releváns tapasztalatod vagy készséged a feladat elvégzésére.

A cél, hogy szimpatikus benyomást kelts. Érdemes beleképzelned magad a leveledet elolvasó személy helyébe is és ezután megírni a gördülékeny, nem túl száraz, őszinte bemutatkozásod.