Hogyan segíti a PractiWork fejlesztése a megfelelő szakember megtalálását?

A mai munkaerőpiacon azok az emberek tudnak érvényesülni, akik kellő rugalmassággal rendelkeznek és képesek gyorsan alkalmazkodni a változásokhoz, melyek jelenleg igen gyorsan követik egymást. 

A munkahelyi változások miatt már nem csak az számít, hogy szakmailag ki mennyit tud, hanem felértékelődnek az ún transzverzális kompetenciák is. A kompetencia alapú rendszerek nagy szerepet játszanak a kiválasztásban, a teljesítményértékelésben és az emberek képességeinek fejlesztésében is. Egyre inkább előtérbe kerül a stratégiai emberi erőforrás gazdálkodás, melynek hatékony támogatója a PractiWork: egy saját fejlesztésű műszeres–szoftveres, objektív és automatizált mérési-, értékelési-, és elemzési módszerkombináció.

A munkaerőhiány egyre nagyobb kihívás elé állítja a gazdaság szereplőit. A gyártó- és összeszerelő üzemek általában azokból a rétegekből pótolhatnák a szükséges munkaerőt, amelyekben kevés a szakképzett munkavállaló és a hátrányos helyzetük miatt magas köztük azoknak az aránya, akik hosszabb-rövidebb időre távol maradtak a munkaerőpiacról, akár több generáción keresztül is.