Hogyan küzdhetjük le a stresszt?

A stressz áthatja mindennapjainkat, az egész életünket, hiszen a magánélet és a munka összeegyeztetése, a megfelelő teljesítmény mind-mind nagy nyomással jár, amely alatt könnyű összeroskadni. Mindennapi feszültségeink optimalizálása, csökkentése személyre szabott módszerekkel. A konfliktusok megoldása alapvető az egészségmegőrzésben, javítja életminőségünket.

Új konfliktuskezelési stratégiák elsajátítása történik pszichoedukatív megközelítésben. A stresszkezelés pszichológus segítségével lehetséges, hiszen segíthet elsajátítani azokat a technikákat, amelyekkel csökkenthetjük a szorongást és a feszültséget. Maga a stressz definiálása meglehetősen nehéz feladat. Picit talán olyan, mintha a szerelem fogalmát kísérelnénk meg egyetlen egy definicióba sűríteni, holott ez mindenkinek a saját, egyéni megélésétől függ.

Fontos hangsúlyozni, hogy a fizikai és lelki egészségünk megőrzése szempontjából valamennyi stresszre mindenféleképpen szükségünk van, azonban nagyon kell figyelni, hogy ne legyen túl sok, ne legyen olyan, ami már megterhelő a szervezetünknek.