Ha stresszesek vagyunk, a relaxáció segít

Az életben számtalan dolog van, amiért izgulhatunk: nem tanul elég jól a gyermekünk, vajon nem fognak-e kirúgni a munkahelyről, vagy éppen az, hogy elég jó szülők vagyunk-e.

Az élet stresszhelyzeteit nem mindig lehet kikerülni, de könnyebb megbirkózni a szituációkkal, ha elsajátítunk néhány hatékony relaxációs technikát. Ebben segítségünkre lehet Bajnai Nóra relaxáció pszichológus. Többféle technika létezik, amelyek segítenek ellazulni és egy picit elengedni az élet apró gondjait, kihívásait. A relaxációs technikák gyakorlása során megtanulhatjuk kontrollálni érzéseinket, lecsendesíteni elménket, megnyugodni. Ezzel a technikával nem csak mentálisan, hanem fizikailag is felfrissülhetünk, hiszen a stressz az egész testünket megterheli, így ha sikerült a stressz szorításából kikerülnünk, akkor máris jobban fogjuk érezni magunkat.

A relaxációs technikákat elég egyszer-kétszer elismételni, utána már egyedül is fog menni, szervezetünk pedig hálás lesz azért, hogy törődünk vele a mindennapi rohanás és idegeskedés közepette.