Ezt érdemes tudni a kender olajról

Habár a kenderről sok embernek a kannabisz jut eszébe először, érdemes tudni, hogy ez a növény olyan hatóanyagot tartalmaz, amely tudatmódosító hatás és hozzászokás nélkül enyhítheti a fájdalmat, csökkentheti a gyulladást, ezáltal számos betegségben szenvedő ember életminőségét javíthatja jelentősen.

A kenderben ugyanis megtalálható egy bizonyos molekula, a kannabidiol (CBD), amelynek fájdalomcsillapító, görcsoldó, gyulladáscsökkentő hatása mára tudományosan bizonyított. Ezért egyre népszerűbbek a CBD-t tartalmazó étrendkiegészítők, amelyek egyik legnépszerűbb formája a  kender olaj. Ennek oka, hogy az olaj hatékonyan szívódik fel, és adagolni is könnyű. A pontos adagolhatóság azért nagyon fontos, mert nem létezik pontos ajánlás, hanem mindenkinek saját magának kell beállítania a szervezete számára ideális dózist. 

A kender olajjal kapcsolatban érdemes tudni, hogy alkalmazása többnyire legfeljebb enyhe mellékhatásokkal jár. Gyógyszeres kezelés alatt azonban érdemes kikérni a kezelőorvos tanácsát.