Évindító hétvégi kikapcsolódás a hegyekben

Így január elején nagyon jól tud jönni egy kis természetközeli pihenés, kiszakadás a városi létből. A sötét és hosszú esték eléggé lehangolóak, érdemes ilyenkor is kimozdulni legalább hétvégén és aktív kikapcsolódást tervezni. Nem is kell messzire utazni, Magyarországon remek kirándulóhelyek vannak országszerte.

Mi ilyenkor szeretünk a hegyekben kirándulni, és az idei enyhe tél lehetővé is teszi, hogy bárki elinduljon akár gyerekekkel is. Csak a korai sötétedésre kell figyelni a túra megtervezésénél. A mi kedvencünk a Pilis, itt található Dobogókő, a Holdvilág–árok és a Dera-szurdok is.

És ha már természetközeli élményt említettem, akkor tökéletes kiegészítője egy olyan erdei szállás dézsafürdő lehetőséggel, ahol nem a hagyományos közegben vagyunk. Kalandra is nyitott kirándulóknak kínálnak fűthető, hőszigetelt jurtákban szállást, ahol kuckós hangulatban alhatunk a természet lágy ölén. A dézsafürdő pedig nem más, mint fa dézsában parajdi sós forró víz, melyet fatüzeléssel melegítenek fel. Igazán jót tesz a fáradt testnek egy túrázós, kerékpározós nap után!